Oslavy v Luxemburgu stopla polícia. Čurný: K výtržnostiam neprišlo

14.10.2015 Celý región

Luxemburg 14. októbra (TASR) - Slovenskí futbalisti to podľa luxemburských médií prehnali s oslavou postupu na finálový turnaj EURO 2016 vo Francúzsku. O štvrtej hodine v noci na utorok musela údajne hlučne sa zabávajúcich hráčov upokojiť až privolaná policajná hliadka, informoval internetový portál www.lessentiel.lu.

Incident sa udial v hoteli DoubleTree by Hilton v mestskej časti Dommeldange. Hráči po víťazstve 4:2 nad domácim Luxemburskom podľa hotelového personálu bujaro oslavovali v jeho útrobách a hlasno vykrikovali, čím rušili nočný pokoj. Až po príchode polície a asistencie tímového manažmentu sa ich podarilo upokojiť a rozišli sa do svojich izieb.

Slovenský futbalový zväz sa za incident ospravedlnil a uhradil aj spôsobené škody, ktoré ubytovaciemu zariadeniu vznikli. "Neprišlo k žiadnym výtržnostiam, akurát sa oslavovalo a spievalo, čo mohlo rušiť hotelových hostí. Po príchode polície sa hráči rozišli do izieb a tým sa to celé skončilo. Niekto spustil v hoteli alarm, ale keďže nevieme, kto to bol, nebudeme sa k tomu vyjadrovať," uviedol vo večernom spravodajstve RTVS manažér komunikácie a PR SFZ Juraj Čurný.

Slovenská reprezentácia pár hodín pred incidentom vybojovala historický postup na EURO 2016, v utorok dopoludnia sa následne letecky presunula do Bratislavy.
 

Vyberte región